ویزای کار استرالیا
فهرست مقاله
ویزای کار استرالیا براساس امتیاز بندی به شخص متقاضی تعلق می گیرد و با دریافت این ویزا می توان به صورت دائم یا موقت به انجام کار و زندگی پرداخت .
در ادامه مطالب شما را با انواع ویزا کار و شرایط اخذ آن ها آشنا خواهیم کرد .
انواع ویزای کار و اقامت کاری در استرالیا:
ویزای کار استرالیا انواع مختلفی دارد که براساس نوع اقامت و امتیز بندی تقسیم بندی می شود .
1. ویزای کار اقامت دائم
2. ویزای کار اقامت موقت
هر کدام از این ویزا ها دارای چندین نوع ویزا هستند که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت.
ویزای 189 استرالیا:
این ویزا به عنوان ویزای مهارتی متسقل شناخته می شود .ویزای 189 استرالیا یکی از محبوب ترین ویزاها است چون شخص بعد از اخذ ویزا و ورود به استرالیا اقامت دائم می گیرد .این ویزا براساس امتیاز است و حداقل باید متقاضی65 امتیاز داشته باشد.اگر فرد توانمندی هستید و دارای مهارت های خاصی هستید می توانید با گرفتن ویزای 189 استرالیا به همراه خانواده به این کشور مهاجرت کنید .از دیگر شرایط اخذ این ویزا می توان به نمره زبان ایلتس 6 و سن زیر 45 سال اشاره کرد .
از مزیت های ویزای کار 189 استرالیا می توان به مواردی چون : شهروندی و دریافت پاسپورت ،دریافت اقامت دائم ، تحصیل رایگان ، بهرمندی خدمات درمانی و بهداشتی رایگان ،امکان کار بی قید و شرط اشاره کرد .
ویزای 190 استرالیا :
ویزای 190 استرالیا که به عنوان ویزای مهارتی انتخابی شناخته می شود یک ویزای کار اقامت دائم است که با داشتن یک اسپانسر ایالتی می توان آن را اخذ کرد .با داشتن این ویزا خانواده خود را نیز می توانید همراه خود به استرالیا ببرید .اگر بخواهند بر اساس امتیاز بندی به شما ویزا بدهند شما باید حداقل امتیاز را کسب کنید . امتیاز داشتن اسپانسر ایالتی برای ویزای کار 190 ، 5 امتیاز است .
از مزیت های ویزای کار 190 استرالیا می توان به مواردی مانند : اقامت دائم ، دریافت پاسپورت برای خود و فرزندان ، دریافت وام خرید خانه، استفاده از خدمات بهداشتی درمانی رایگان ، اجازه کار و تحصیل در استرالیا ،امتیاز شهروندی بعد از گذشت 3 سال و …اشاره کرد .
ویزای 186 استرالیا:
ویزای 186 استرالیا که به عنوان ویزای اقامت دائم با طرح اسپانسری کار فرما تعلق میگیرد معروف است .این ویزا مختص افرادی است که توسط کارفرما حمایت می شوند. ویزای 186 استرالیا خود دارای چند نوع ویزا هست :
1. ویزا ورود مستقیم 186
2. ویزای 186 انتقال موقت
3. ویزای 186 از طریق توافق نامه
هر کدام از این ویزا ها دارای شرایط خاصی هستند که فرد متقاضی باید با توجه به جایگاه و شرایط خود یکی از ویزا ها را انتخاب و برای دریافت آن اقدام کند .
از مزیت های ویزای 186 استرالیا به مواردی چون:اجاره کار و تحصیل به دور از محدودیت ، دریافت پاسپورت،امکان اسپانسر کردن خانواده ،استفاده از خدمات درمانی و بهداشتی رایگان ، دارا بودن از حقوق شهروندی و اقامت دائم استرالیا را می توان اشاره کرد .
ویزای 187استرالیا :
ویزای 187 استرالیا یا همان ویزای مهاجرت منطقه ایی است که نوعی ویزا اقامت دائم به شمار می آید . این ویزا برای افرادی تعلق می گیرد که قبلا در یکی از مناطق استرالیا مشغول به کار بوده است شانس دریلافت ویزا برای افرادی که پیشنهاد مناطع کم جمعیت را می دهند بیشتر است .این ویزا برای افرادی افرادی که خارج از استرالیا هستند مناسب نیست .متقاضی ویزای 187 استرالیا باید قبلا با ویزای ساب کلاس 457 یا ساب کلاس 482 در استرالیا مشغول به کار باشد و به مدت 2 سال برای کارفرمای خود به صورت تمام وقت کار کند و از طرف کارفرما دعوت به همکاری شود .
ویزای 476 استرالیا :
ویزای 476 استرالیا مخصوص فارغ التحصیلان رشته مهدنسی از برترین دانشگاه های جهان است . این ویزا یک ویزای اقامت موقت است دارندگان این ویزا می توانند به مدت 18 ماه در استرالیا به کارو تحصیل مشغول شوند .
با این ویزا می توان همسر و فرزندان خود را نیز همراه خود به استرالیا برد .
فقط باید توجه داشت که دانشگاه باید از فهرست برتزین دانشگگاه اهی جهان باشد از ایران دانشگاه تهران و دانشگاه امیرکبیر در فهرست این دانشگاه ها هستند . اگر فارغ التحصیل رشته مهندسی یا زیر مجموعه مهندسی از یکی از دانشگاه ها ، دانشگاه تهران و دانشگاه امیرکبیر هستید می توانید برای دریافت این ویزا اقدام کنید .
با داشتن این ویزا می توانید برای داشتن ویزا اقامت ائم نیز اقدام کنید .
ویزای 491 استرالیا :
ویزای 491 استرالیا برای مناطق کم جمعیت این کشور صادر میشود .هدف این ویزا توسعه مناطق کم جمعیت و جلو گیری از تمجع افراد مهاجر به شهر های پر جمعیت است .این ویزا شرایط امتیازی دارد و باید حداقل 65 امتیاز را کسب کنید . با داشتن این ویزا می توانید به همراه خانواده خود به مدت 5 سال در استرالیا اقامت موقت داشته باشید .بعد از گذشت 3 سال با داشتن ویزای 491 می توانید برای دریافت ویزای اقامت دائم اقدام کنید .
برای دریافت ویزای 491 می توان از دو روش اسپانسر ایالتی یا اسپانسر فامیلی اقدام کرد .
از مزیت های ویزای 491 می توان به مواردی چون : امکان اقامت و اشتغال به کار در مناطق کم جمعیت ، دریافت این ویزا سریع تر و راحت تر از ویزا های دیگر است ،امکان دریافت ویزای همراه برای خانواده ، امکان تحصیل برای خود و فرزندان ، امکان رفت و امد نا محدود به مدت 5 سال ،بر خورداری از بیمه درمان رایگان اشاره کرد .
ویزای 482 استرالیا:
ویزای 482 یا ویزای کمبود معارت موقت نوعی ویزای اقامت موقت است .برای دریافت این ویزا نیاز به دعوت نامه یا اسپانسر کارفرما دارید .با داشتن این ویزا می توانید خانواده خود را نیز همراه خود به استرالیا برده و به تحصیل و کار مشغول شوید . برای دریافت این ویزا سه روش و جریان وجود دارد که با توجه به شرایط خود باید از طریق یکی ز این روش ها اقدام کنید : 1-جریان کوتاه مدت 2- جریان میان مدت 3- جریان قرار داد کار .
از مزیت های داشتن ویزای 482 استرالیا می توان به مواردی چون: اجازه کار و تحصیل همراهان بدون محدودیت ، امکان رفت و امد نا محدود به مدت اعتبار ویزا ، امکان درخواست اقامت دائم و …. اشاره کرد .
ویزای 485 استرالیا :
ویزای 485 استرالیا که به ویزای کاری از طریق تحصیل معروف است نوعی ویزای اقامت موقت است .دانشجویانی که میخواهند بعد از تمام شدن اعتبار ویزای تحصیلی نیز در استرالیا بمانند می توانند با دریافت ویزای 485 استرالیا اقامت خود را تمدید کنند .مدت زمان اعتبار ویزای 485 استرالیا 2 الی 4 سال است . از شرایط اخذ این ویزا شرط سنی زیر 55 سال است .ویزای 485 خود به نوع تقسیم میشود که با توجه به شرایط و امتیازات خود می توانید از طریقی یکی از روش ها اقدام به اخذ ویزای 485 کنید .نوع اول ویزای 485 :ویزای کار فارغ التحصیلی است . نوع دوم ویزای کار پس از تحصیل است .
از مزیت های داشتن ویزای 485 نیز می توان به مواردی چون : امکان کار تمام وقت و تحصیل در استرالیا ،رفت و امد نا محدود به استرالیا به مدت زمان اعتبار ویزا ،کسب تجربه و سابقه کار ، صدور ویزا برای خانواده و همراهان اشاره کرد .
امتیاز بندی ویزا کار استرالیا:
یکی از شرایط اخذ ویزای کار و مهاجرت به استرالیا داشتن حداقل 65 امتیاز است که بر اساس سیستم امتیاز بندی به شما تعلق میگیرد . ویزا هایی چون ویزای 189 ، ویزای 190، ویزای 491 نیاز به امتیاز حد نصاب دارند .در این بخش قصد داریم شما را با نحوه امتیاز دهی آشنا کنیم .
امتیاز ها معمولا براساس سن ، وصعیت تاهل، مهارت زبان انگلیسی، سابقه کار و…. مورد بررسی قرار میگیرد .
• سن : بازه سنی 25 الی 33 سال امتیاز 30 امتیاز دارد .
• زبان انگلیسی: داشتن مدرک و مهارت زبان انگلیسی 20 امتیاز دارد.
• مدرک تحصیلی: در بهترین حالت 20 امتیاز دارد .
• سابقه کار خارج از استرالیا : 15 امتیاز دارد .
• وضعیت تاهل: مجرد 10 امتیاز دارد . متاهل بودن با توجه به آیلتس همسر و بررسی شرایط بین 10 امتیاز و 5 امتیاز متغییر است .
• اسپانسر ایالتی :بسته به نوع ویزا بین 5 امتیاز و15 امتیاز متغییر است .
• اسپانسر فامیلی : 15 ماتیاز دارد .
اقامت دائم کاری استرالیا:
افرادی که از حمایت مالی کارفرمای استرالیایی و یا از یک مهارت خاص برخوردار باشند و بتوانند به مدت 4 سال در استرالیا زندگی کنند و مشغول به کار باشند به راحتی می توانند برای دریافت اقامت دائم اقدام کنند .برای درخواست اقامت دائم باید شرایط و معیار های خاصی را رعایت کنند. افراد متقاضی اقامت دائم باید به دولت استرالیا ثابت کنند که با قوانین و مقررات کشور استرالیا آشنا هستند و قصد زندگی کردن برای همیشه در استرالیا را دارند .در آخر از متقاضی ازمون های مهارت زبان انگلیسی و مهارت اطلاعاتی گرفته میشود و سپس ویزای اقامت دائم صادر میشود .
شرایط ویزای کار استرالیا:
برای دریافت ویزا کار ابتدا باید شغل شما در لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا باشد .دریافت ویزای کار استرالیا بدون مدرک زبان امکان پذیر نیست و حتما باید مدرک زبان و نمره زبان آیلتس 6 یا مشابه آن در سایر آزمون ها و مدرک های زبان را داشته باشید .به غیر از مدرک و مهارت زبان و شغل مورد نیاز استرالیا شرایطی از قبیل سن (18 الی 45سال)،ارزیابی و معادل سازی مدرک تحصیلی ،سابقه کاری مرتبط با شغل درخواستی و قابل قبول برای دولت استرالیا را دارد .این ها شرایط عمومی هستند ؛ شرایط اختصاصی برای دریافت ویزای کار را قبلابرای هر ویزا توضیح دادیم .
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای کار استرالیا:
متقاضی برای دریافت ویزای کار استرالیا باید باتوجه به ویزای مورد نظر و شرایط خود نسبت به جمع آوری مدارک مورد نیاز اقدام کند و مدارک را در اختیار اداره مهاجرت قرار دهد . در ادامه به مدارک مورد اشاره خواهیم کرد :
1. پاسپورت معتبرمتقاضی و همراهان
2. مدرک زبان انگلیسی:متقاضی نمره آیلتس 6 و همراهان بالای 18 سال نمره آیلتس5.4
3. کارت پایان خدمت یا معافیت
4. شناسنامه و کارملی متقاضی و همراهان
5. سوابق کاری (10 سال گذشته )
6. دانشنامه و ریزنمرات مدرک تحصیلی متقاضی و همراهان
7. سند ازدواج
8. گواهی آزمایشات پزشکی
9. گواهی عدم سؤپیشینه
10. پرداخت هزینه درخواست ویزا
11. عکس پرسنلی متقاضی وهمراهان
12. اسسمنت مثبت
13. تست بیومتریک ( برای اقامت موقت )
مراحل اخذ ویزای کار استرالیا:
مراحل دریافت ویزای کار استرالیا برای هر نوع ویزا متفاوت است اما مراحل کلی را در زیر توضیح می دهیم :
1. مراجعه به لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا، بررسی شروط سنی، تجربه کاری ،مدرک زبان انگلیسی
2. انتخاب نوع ویزا با توجه به شرایط فرد متقاضی
3. جمع مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا کار استرالیا
4. موفق بودن در سیستم امتیاز دهی و دریافت امتیاز حداقل برای اخذ ویزا
5. دریافت اسسمنت مثبت: زمان ارزیابی بین 10 روز الی 4 ماه متغییر است و هزینه ارزیابی 550 تا 1600 دلار استرالیا است
6. درخواست ویزابه صورت آنلاین در سایت ImmiAccount، فرم انلاین درخواست ویزا پر می شود ،هزینه درخواست ویزا از همین سایت پرداخت می شود و همه مدارک از این طریق بار گذاری میشود .
7. ثبت درخواست ابراز تمایل یاEOI
8. بعد از درخواست منتظر ارسال دعوت نامه باید باشید بعد از دریافت دعوتنامه و صدور ویزا می توانید به استرالیا سفر کنید .
هزینه دریافت ویزا کار استرالیا :
هزینه اخذ ویزای کار استرالیا با توجه به نوع ویزا متغییر است که درزیر به آن اشاره خواهیم کرد :
ویزای کار استرالیا با توجه به نوع ویزا متغییر است که درزیر به آن اشاره خواهیم کرد :
نوع ویزا | برای متقاضی اصلی | همراه بالای 18 سال | همراه کمتر از 18 سال |
ویزا مهارتی 491 | 4640 | 2320 | 1160 |
ویزا مهارتی 190 | 4640 | 2320 | 1160 |
ویزا مهارتی 189 | 4640 | 2320 | 1160 |
ویزای 188 | 3310 | 1660 | 825 |
ویزای 482( کوتاه مدت) | 1455 | 1455 | 365 |
ویزای 482( میان مدت یا قراردا د کار) | 3035 | 3035 | 760 |
ویزای 186 | 4640 | 2320 | 1160 |
ویزای 476 | 465 | 230 | 115 |
ویزای 485 | 1895 | 950 | 475 |
کلام اخر
هر ساله تغییراتی در لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا انجام می شود بنابراین باید در انتخاب نوع ویزا حتما دقت کنید . مهاجرت کاری یکی از روش های محبوب بین مردم جهان برای گرفتن اقامت دائم استرالیا است . رانیکا در این قسمت سعی کرد انواع ویزا کاری استرالیا را به صورت مفید توضیح دهد.