معرفی انواع ویزای استرالیا و شرایط اخذ آنها در سال 2024

معرفی انواع ویزای استرالیا و شرایط اخذ آنها در سال 2024

فهرست مقاله

در این روزها، مهاجرت به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های بسیاری از افراد تبدیل شده است و استرالیا به عنوان یک مقصد ایده‌آل، فرصتی بی‌نظیر برای کسانی فراهم می‌آورد که به دنبال کیفیت زندگی بهتر و فرصت های شغلی جدید هستند. این سرزمین شگفت‌انگیز با طبیعتی بکر و اقتصادی پویا، بهشت کسانی است که به دنبال آغاز فصلی نو و پربار در زندگی خود می‌گردند.

اگر شما نیز در فکر تغییر مسیر زندگی و دستیابی به فرصت‌های نوین هستید، استرالیا با زیرساخت‌های پیشرفته، سیستم آموزشی باکیفیت و بازار کاری گسترده، می‌تواند مقصدی ایده‌آل برای شما باشد. اگر آماده‌اید تا گام نخست را به سوی آینده‌ای روشن‌تر بردارید، این مقاله برای شماست. در ادامه، به معرفی انواع ویزای استرالیا می‌پردازیم که هر کدام بسته به شرایط فردی شما می‌تواند گزینه‌ای مناسب برایتان باشد.

انواع ویزاهای استرالیا ‎‌

به طور کلی، ویزاهای استرالیا به دو نوع دائم و موقت تقسیم می‌شوند. هر یک از این ویزاها، با اهداف و شرایط ویژه‌ای طراحی شده‌اند و انتخاب آن‌ها بستگی به مسیر زندگی، شغلی و تحصیلی شما دارد. فرآیند دریافت ویزا نیازمند بررسی دقیق معیارهایی مانند سن، مهارت‌های شغلی، سطح زبان انگلیسی، و در برخی موارد، وجود اسپانسر است.

هر کدام از این ویزاها بسته به هدف شما از مهاجرت، مسیرهای متفاوتی را پیش رویتان قرار می‌دهند. در ادامه اصلی‌ترین و پرکاربردترین ویزاهای استرالیا را معرفی کرده و شرایط ویزای استرالیا برای مهاجرت را بررسی خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید:Opal Card چیست؟

1.ویزای مهارتی استرالیا  (Skilled Worker Visa)

ویزای مهارتی یا اسکیل‌ورکر یکی از انواع ویزای استرالیا

این نوع ویزا یکی از روش‌های محبوب مهاجرت به کشور استرالیا است که به متخصصان و افراد با مهارت‌، این امکان را می‌دهد تا به‌طور دائم یا موقت در استرالیا اقامت داشته باشند و کار کنند. این ویزا به کسانی تعلق می‌گیرد که مهارت‌هایشان با نیازهای بازار کار استرالیا هم‌خوانی دارد. انواع ویزاهای مهارتی شامل موارد زیر می‌شوند:

  • ویزای 189 استرالیا

این ویزا به افرادی اختصاص می‌یابد که تمایل دارند بدون محدودیت در هر نقطه از استرالیا زندگی کنند و نیازی به اسپانسر ایالتی ندارند. برای دریافت ویزای 189، حرفه متقاضی باید در فهرست مشاغل مورد نیاز اداره مهاجرت استرالیا قرار داشته باشد.

همچنین، متقاضی باید موفق به دریافت ارزیابی(Assessment)  مثبت از نهادهای مربوطه و دعوتنامه از اداره مهاجرت شود. این ویزا اقامت دائم استرالیا را برای شخص به ارمغان می‌آورد و برای واجد شرایط بودن، متقاضی باید حداقل 65 امتیاز کسب کند.

  • ویزای 190 استرالیا

این ویزا به کسانی که شغلشان تنها در برخی ایالت‌ها مورد نیاز است، تعلق می‌گیرد و مستلزم حمایت ایالتی است. این ویزا نیز اقامت دائم را فراهم می‌کند و متقاضیان می‌توانند با کسب حداقل 65 امتیاز، 5 امتیاز اضافی از طریق اسپانسر ایالتی دریافت کنند. پس از دریافت ویزا، متقاضی باید برای مدتی (معمولا 2 سال) در ایالت موردنظر زندگی کند.

  • ویزای 491 استرالیا

این ویزای موقت 5 ساله به افراد ماهر اجازه می‌دهد در مناطق کم‌جمعیت استرالیا زندگی و کار کنند و نیاز به اسپانسر ایالتی یا حمایت خانوادگی از طرف اقوام درجه یک مقیم استرالیای فرد متقاضی دارد. متقاضیان باید حداقل 65 امتیاز کسب کنند، 15 امتیاز اضافی نیز از طریق حمایت ایالتی دریافت خواهندکرد و پس از 3 تا 5 سال زندگی و کار در این مناطق و رعایت شرایط، می‌توانند برای اقامت دائم درخواست دهند.

  • ویزای  191 استرالیا

این ویزا برای افرادی است که حداقل 3 سال با ویزای 491 در مناطق کم‌جمعیت زندگی و کار کرده‌اند. متقاضیان باید درآمد مشخصی در این مدت کسب کنند و این ویزا به اقامت دائم و بهره‌مندی از مزایای شهروندی منجر می‌شود.

 

2.      ویزای اسپانسری کارفرما یا جاب‌آفر استرالیا

ویزای کاری استرالیا به افرادی که قصد مهاجرت به استرالیا را دارند، این امکان را می‌دهد که با حمایت یک کارفرمای استرالیایی به این کشور مهاجرت کرده و در موقعیت‌های شغلی مشخص مشغول به کار شوند. این ویزا به تأمین نیروی کار مورد نیاز استرالیا کمک کرده و فرصت ارتقای شغلی را برای متخصصان فراهم می‌آورد.

برای دریافت این ویزا، متقاضیان ابتدا باید یک پیشنهاد شغلی (جاب آفر) از یک کارفرمای استرالیایی در یکی از ساب‌کلاس‌های مرتبط دریافت کنند، مانند ساب‌کلاس 482 (ویزای موقت حمایت‌شده توسطکارفرما) یا 186 (ویزای اقامت دائم حمایت‌شده توسط کارفرما).

بیشتر بخوانید:اخذ ویزای کشور استرالیا بدون مدرک زبان

3.       ویزای سرمایه‌گذاری و کارآفرینی استرالیا (Business Innovation and Investment Visa)

ویزای کارآفرینی یا استارتاپ استرالیا

ویزای سرمایه گذاری استرالیا یا ویزای تجاری یکی دیگر از روش‌های محبوب برای مهاجرت به استرالیا است. دولت این کشور با ارائه برنامه‌های متنوع به جذب سرمایه‌گذاران خارجی می‌پردازد و این امکان را به متقاضیان می‌دهد تا از طریق ایجاد یا توسعه کسب‌وکار، سرمایه‌گذاری در پروژه‌های نوآورانه به استرالیا مهاجرت کنند. روش‌های اصلی سرمایه‌گذاری شامل موارد زیر است:

  • ویزای 188 استرالیا

این ویزا برای افرادی طراحی شده است که قصد راه‌اندازی یا سرمایه‌گذاری در یک کسب‌وکار جدید در استرالیا را دارند. ویزای 188 به‌عنوان یک ویزای موقت با اعتبار 5 سال صادر می‌شود. با این حال، طبق اعلام اداره مهاجرت استرالیا، در حال حاضر امکان اقدام برای این ویزا وجود ندارد.

  • ویزای 888 استرالیا

این ویزا به افرادی که تحت ویزای 188 هستند و کسب‌وکار موفقی در استرالیا داشته‌اند، اجازه می‌دهد تا به‌طور دائم در این کشور اقامت کنند. در واقع، این ویزا به کسانی تعلق می‌گیرد که قبلاً ویزای  188 را دریافت کرده‌اند و شرایط لازم برای تغییر وضعیت به اقامت دائم را دارند.

این دسته از افراد، اگر کسب‌وکار موفقی در استرالیا داشته‌اند، باید مدارک مورد نیاز ویزای استرالیا را نیز ارائه کنند تا نشان دهند از شرایط لازم برخوردار می‌باشند.

  • ویزای 132 استرالیا

این ویزا برای کارآفرینان با تجربه طراحی شده است و به آنها امکان می‌دهد به‌طور مستقیم و دائمی به استرالیا مهاجرت کرده و کسب‌وکاری راه‌اندازی کنند. این ویزا نیاز به حمایت ایالتی دارد و حداقل سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای آن 1.5 میلیون دلار استرالیا است.

 

4.     ویزای تحصیلی استرالیا (Student Visa and Student Guardian Visa )

ویزای تحصیلی استرالیا به دانش‌آموزان و دانشجویان این امکان را می‌دهد که در مؤسسات آموزشی معتبر این کشور تحصیل کنند و به دو دسته تقسیم می‌شود:

  • ویزای 500 استرالیا (Student Visa)

این ویزا به متقاضیان اجازه می‌دهد تا به صورت تمام‌وقت در مدارس، دانشگاه‌ها و دیگر مؤسسات آموزشی استرالیا تحصیل کنند. مدت اعتبار ویزا بر اساس طول دوره تحصیلی تعیین می‌شود و دارنده آن باید توانایی مالی، مهارت زبان انگلیسی و بیمه سلامت (OSHC) را اثبات کند. همچنین، امکان کار پاره‌وقت تا 48 ساعت در هر دو هفته وجود دارد و همراهی همسر و فرزندان نیز مجاز است.

  • ویزای 590 استرالیا (Student Guardian Visa)

این ویزا برای یکی از والدین یا سرپرستان قانونی دانش‌آموزان زیر 18 سال صادر می‌شود تا در طول دوران تحصیل فرزندانشان در استرالیا، از آنها حمایت کنند. اعتبار ویزا وابسته به مدت تحصیل دانش‌آموز است و سرپرست در این مدت اجازه کار ندارد. با این حال، امکان تحصیل کوتاه‌مدت تا 3 ماه و نیاز به داشتن بیمه درمانی اجباری است.

5.    ویزای همسر استرالیا (Partner Visa)

اخذ ویزای استرالیا از طریق همسر

ویزای استرالیا برای همسر به افراد این امکان را می‌دهد به استرالیا مهاجرت کرده و در کنار شریک زندگی خود که شهروند یا مقیم دائم است، زندگی کنند. این ویزا معمولاً برای افرادی صادر می‌شود که در یک رابطه قانونی، عاطفی یا زندگی مشترک با یک فرد مقیم استرالیا هستند و به صورت زیر تقسیم‌بندی می‌شود:

  • ویزای 100 و 309 استرالیا

ویزای 309 یک ویزای موقت دو ساله است که متقاضی باید از خارج از استرالیا برای دریافت آن اقدام کند. این ویزا به افراد اجازه می‌دهد تا به‌طور موقت در استرالیا اقامت داشته باشند. در صورتی که شرایط لازم را داشته باشند، می‌توانند پس از این دوره، برای دریافت اقامت دائم از طریق ویزای 100 درخواست دهند.

  • ویزای 820 و 801 استرالیا

ویزای 820 یک ویزای موقت دو ساله است که به افرادی که در یک رابطه رسمی با یک شهروند یا مقیم دائم استرالیا هستند، اجازه می‌دهد به‌طور موقت در این کشور اقامت کنند. برای درخواست این ویزا، متقاضی باید در زمان درخواست در داخل استرالیا حضور داشته باشد.

ویزای 801 به عنوان ویزای دائمی پس از اخذ ویزای 820 برای افراد صادر می‌شود .در صورت موفقیت در اخذ ویزای 801، متقاضی تمام مزایا و حقوق اقامت دائم استرالیا را به دست خواهد آورد. این مزایا شامل حق تحصیل مانند شهروندان استرالیایی، امکان کار و دریافت بیمه درمانی رایگان است.

  • ویزای 300 استرالیا

ویزای 300 یک ویزای موقت 9 ماهه است که مخصوص افرادی است که قصد دارند به استرالیا سفر کنند و با یک شهروند یا مقیم دائم این کشور ازدواج کنند. این ویزا به متقاضیان اجازه می‌دهد تا به استرالیا بروند و در این کشور ازدواج کنند. برای دریافت این ویزا، زوجین باید اثبات کنند که آشنایی آن‌ها طی یک بازه‌ی زمانی مشخص برقرار بوده است. پس از انجام مراسم ازدواج، متقاضیان می‌توانند برای درخواست اقامت دائم اقدام نمایند.

بیشتر بخوانید:اپراتورهای تلفن همراه در استرالیا

6.    ویزای والدین استرالیا (Parent Visa)

ویزای استرالیا برای والدین

ویزای والدین استرالیا به والدین شهروندان و مقیمان دائم این کشور این امکان را می‌دهد که به استرالیا مهاجرت کرده و در کنار فرزندان خود زندگی کنند. این ویزا در چهار دسته اصلی تقسیم می‌شود:

  • ویزای 103 استرالیا

این ویزا به والدین افرادی که شهروندان و مقیمان دائم استرالیا یا شهروندان واجد شرایط نیوزیلند هستند، اجازه می‌دهد به‌صورت دائمی در استرالیا اقامت کنند. لازم به ذکر است که، زمان انتظار برای دریافت این ویزا با توجه به تقاضای بالا ممکن است طولانی باشد.

  • ویزای 143 استرالیا

این ویزا به والدین اجازه می‌دهد با پرداخت هزینه بیشتر و دریافت حمایت مالی از فرزندان خود، به‌طور دائمی در استرالیا اقامت کنند. زمان پردازش این ویزا نسبت به ویزای 103 کوتاه‌تر است.

  • ویزای 173 استرالیا

این ویزای موقت به والدین شهروندان و مقیمان دائم استرالیا اجازه می‌دهد به‌مدت دو سال در استرالیا اقامت کنند و سپس برای دریافت اقامت دائم از طریق ویزای 143 اقدام کنند.

  • ویزای 870 استرالیا

این نوع ویزا تنها به والدینی تعلق می‌گیرد که حداقل یک فرزندشان دارای شهروندی یا اقامت دائم استرالیا باشد. اسپانسر متقاضی (یعنی فرزند ایشان) می‌بایست حقوق ماهانه و  محل اسکان مقبول داشته باشد. این ویزا به والدین امکان می‌دهد تا به‌طور موقت به‌مدت سه تا پنج سال در استرالیا با فرزندان خود زندگی کنند و قابلیت تمدید تا 10 سال را دارد. با این حال، ویزای 870 اجازه کار به والدین نمی‌دهد.

7.   ویزای فرزند استرالیا (Child Visa)

ویزای فرزند یا Child Visa، به کودکان زیر 18 سال این امکان را می‌دهد تا به استرالیا مهاجرت کرده و به خانواده یا والدین خود بپیوندند. به‌طور کلی، این نوع از ویزاهای استرالیا شرایط مناسبی را برای پیوستن فرزندان به خانواده‌هایشان در استرالیا فراهم می‌کنند. ویزای فرزند در دو دسته اصلی قرار می‌گیرد:

  • ویزای 101 استرالیا

این ویزا به فرزندان زیر 18 سال مجرد که خارج از استرالیا هستند و  یکی از والدین آن‌ها شهروند استرالیایی، مقیم دائم استرالیا، یا شهروند واجد شرایط نیوزیلند است، اجازه می‌دهد تا به‌صورت دائمی به استرالیا مهاجرت کنند. با این ویزا، فرزندان می‌توانند در استرالیا زندگی کنند و از خدمات بهداشتی و اجتماعی بهره‌مند شوند.

  • ویزای 802 استرالیا

این ویزا به والدین واجد شرایط این امکان را می‌دهد که برای فرزند زیر 18 سال مجرد خود درخواست دهند. اگر فرزند در استرالیا باشد، ویزای 802 برای او صادر می‌شود، در حالی که ویزای 101 برای حالتی است که فرزند خارج از استرالیا باشد.

 

8.    ویزای توریستی استرالیا (Visitor visa)

 

گردشگری یکی از دلایل اصلی سفر به استرالیا به شمار می‌رود و دولت این کشور به منظور تسهیل ورود گردشگران، ویزای توریستی ساب‌کلاس 600 را صادر می‌کند. با دریافت این ویزا، افراد قادر خواهند بود برای مدت معین (معمولاً 3، 6 یا 12 ماه) در استرالیا اقامت داشته باشند.

لازم به ذکر است که این ویزا فقط مختص گردشگری نیست؛ بلکه افرادی که قصد دارند برای دیدار با بستگان، شرکت در رویدادهای خانوادگی یا انجام سفرهای کاری کوتاه‌مدت به استرالیا سفر کنند، نیز باید از ویزای توریستی 600 استفاده نمایند. همچنین لازم به ذکر است که  موارد زیر باید در هنگام اخذ این ویزا رعایت شود:

  • هدف شما باید تنها بازدید از استرالیا یا دیدار با خویشاوندانتان در این کشور باشد.
  • شما باید توانایی پرداخت هزینه‌های سفر خود را داشته باشید.
  • در طول مدت اقامتتان در استرالیا، اجازه کار نخواهید داشت.
  • پس از پایان اعتبار ویزا، باید کشور استرالیا را ترک کنید.

9.      ویزای بازگشت به استرالیا (Resident Return Visa)

ویزای بازگشت به استرالیا یا RRV برای افرادی طراحی شده است که قبلاً اقامت دائم استرالیا را داشته‌اند یا شهروند استرالیا بوده‌اند و اکنون نیاز دارند برای حفظ وضعیت اقامت دائم خود به این کشور بازگردند. این ویزا به افراد اجازه می‌دهد که به عنوان مقیم دائم به استرالیا بازگردند و همچنان از تمامی مزایای اقامت دائم بهره‌مند شوند.

  • ویزای 155 استرالیا

این ویزا به افراد دارای اقامت دائم اجازه می‌دهد تا به مدت 5 سال (در صورتی که شرایط اقامت را برآورده کنند) یا 1 سال (اگر نتوانسته‌اند به اندازه کافی در استرالیا اقامت داشته باشند) مجدداً وارد استرالیا شوند. برای اخذ این ویزا، فرد باید در 5 سال گذشته حداقل 2 سال در استرالیا به‌عنوان مقیم دائم زندگی کرده باشد، یا دلایل محکمی برای حفظ ارتباط با استرالیا (مانند دلایل شغلی یا خانوادگی) ارائه دهد.

  • ویزای 157 استرالیا

ین ویزا برای کسانی است که کمتر از 2 سال در استرالیا اقامت داشته‌اند و می‌خواهند به صورت کوتاه‌مدت (معمولاً 3 ماه) به استرالیا بازگردند. این نوع ویزا به افرادی تعلق می‌گیرد که دلایل فوری و اضطراری برای خروج از استرالیا داشته‌اند و در مدت کوتاهی دوباره قصد بازگشت دارند.

بیشتر بخوانید:جایگاه رشته مهندسی شیمی در کشور استرالیا

هزینه‌های دولتی (Application Fee) انواع ویزاهای استرالیا

هزینه ویزای استرالیا به نوع ویزا و شرایط خاص متقاضی بستگی دارد. در جدول زیر، برخی از رایج‌ترین انواع ویزا و هزینه‌های مربوط به آن‌ها طبق آخرین به‌‌روزرسانی اداره مهاجرت استرالیا ارائه شده است. علاوه بر این، باید در نظر داشته باشید که هزینه‌های اضافی نظیر آزمون زبان انگلیسی، گواهی سلامت پزشکی و سایر هزینه‌های مرتبط با هر ویزا ممکن است به این هزینه‌ها اضافه شود.

همراهان زیر 18 سال (دلار استرالیا) همراهان بالای 18 سال (دلار استرالیا) متقاضی اصلی (دلار استرالیا) نوع ویزای استرالیا
1,195 2,385 4,765 ویزای مهارتی 189
1,190 2,385 4,770 ویزای مهارتی 190
1,190 2,385 4,770 ویزای مهارتی 491
245 125 490 ویزای مهارتی 191
1,190 2,385 4,770 ویزای اسپانسری کارفرما
850 1,705 3,400 ویزای تجاری 888
1,960 3,930 7,855 ویزای تجاری 132
1,600 ویزای تحصیلی 500 و 590
2,280 4,550 9,095 ویزای همسر 100 و 309
2,280 4,550 9,095 ویزای همسر 820 و 801
2,280 4,550 9,095 ویزای همسر 300
1,285 2,565 5,125 ویزای والدین 103
830 1,650 4,895 ویزای والدین 143
830 1,650 3,300 ویزای والدین 173
5,895 ویزای والدین 870 (اجازه اقامت تا 3 سال)
11,785 ویزای والدین 870 (اجازه اقامت تا 5 سال)
790 1,570 3,140 ویزای فرزند 101 و 802
490 ویزای توریستی 600 (درخواست از داخل استرالیا)
195 ویزای توریستی 600 (درخواست از خارج از استرالیا)
475 ویزای RRV 157 و 155

 

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای استرالیا

مدارک مورد نیاز برای انواع ویزای استرالیا بسته به نوع ویزا (تحصیلی، مهارتی، کاری، توریستی و غیره) متفاوت است. به‌طور کلی، مدارک هویتی شامل شناسنامه، کارت ملی، پاسپورت و غیره برای تأیید هویت شما الزامی هستند. علاوه بر این، مدارک تحصیلی و ریزنمرات، مدارک شغلی، از جمله رزومه و نامه سابقه کار یا مدارک مالی بسته به نوع ویزای موردنظر ممکن است نیاز باشد.

همچنین، مدارک پزشکی نیز برای برخی از ویزاها الزامی می‌باشد. البته، بسته به نوع ویزای شما، ممکن است مدارک اضافی دیگری نیز نیاز باشد. به همین دلیل، مشاوره با کارشناسان مهاجرت می‌تواند به شما در شناسایی و جمع‌آوری درست و دقیق مدارک کمک شایانی نماید.

 

تسهیل فرآیند دریافت ویزای استرالیا با مشاوره رایگان مجموعه رانیکا

دریافت ویزا مستلزم مشاوره و راهنمایی تخصصی است، زیرا فرآیند آن ممکن است بسته به شرایط فردی هر متقاضی متفاوت باشد. درک و آگاهی دقیق از آن می‌تواند نقش مهمی در تسریع و تسهیل این فرآیند داشته باشد. مجموعه رانیکا ملل پاسارگاد با برخورداری از تیمی حرفه‌ای و متخصص، آماده است تا شما را در تمامی مراحل دریافت ویزا همراهی کند.

برای دریافت مشاوره رایگان می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی موجود در سایت، با کارشناسان ما در ارتباط باشید. مشاوران باتجربه رانیکا، با ارائه اطلاعات به‌روز و بررسی دقیق شرایط فردی شما، اطمینان می‌دهند که پرونده شما با دقت و سرعت بیشتر پیش برود و مسیر اخذ ویزا برای شما هموارتر گردد. مجموعه رانیکا با تکیه بر تخصص و تعهد خود، همواره در تلاش است تا بهترین خدمات را به شما ارائه دهد.

بیشتر بخوانید:معرفی 3 بانک خصوصی در استرالیا

 

سوالات متداول

بهترین ویزای استرالیا کدام است؟

بهترین ویزای استرالیا به اهداف و شرایط فرد متقاضی بستگی دارد. استرالیا انواع متنوعی از ویزاها را ارائه می‌دهد که هر یک برای گروه‌های مختلفی از افراد طراحی شده‌اند.

مدارک مورد نیاز برای ویزای استرالیا چیست؟

مدارک مورد نیاز برای ویزای استرالیا بسته به نوع ویزا متفاوت است. به طور کلی، برای اخذ ویزای استرالیا، مدارک تحصیلی، هویتی و کاری الزامی هستند. برای جمع‌آوری دقیق مدارک ویزای استرالیا، می‌توانید از راهنمایی کارشناسان مجرب مجموعه رانیکا بهره‌مند شوید.

چه زمانی برای درخواست ویزای استرالیا مناسب است؟

زمان مناسب برای درخواست ویزای استرالیا به شرایط هر شخص بستگی دارد. پیشنهاد می‌شود با کارشناسان متخصص در زمینه مهاجرت به استرالیا مشورت کنید. مشاوران مجموعه رانیکا ملل پاسارگاد با آگاهی از آخرین قوانین و مقررات مربوط به ویزا، می‌توانند شما را در انتخاب بهترین مسیر کمک کنند.

×
تماس با مشاوران مجموعه رانیکا